Juzt Nieuwsbrief - Nieuwsbrief pleegzorg en gezinshuizen oktober 2018  
Email header
Nieuwsbrief oktober 2018
 
 

Voorwoord

De laatste tijd zijn er nogal wat veranderingen geweest binnen Juzt.
Deze veranderingen hebben ook zijn uitwerking gehad op de afdeling pleegzorg. Er zijn flink wat personele wisselingen geweest. Collega’s zijn vertrokken en er zijn nieuwe collega’s aangetrokken.

Lees meer
 
 
 
 

Juzt zet stappen

De jeugdzorg heeft een aantal zware jaren achter zich. Toen gemeenten in 2015 verantwoordelijk werden voor de jeugdzorg, startte voor alle jeugdzorgorganisaties een moeizame zoektocht. De voorbije jaren stonden dan ook in het teken van een ingrijpend veranderingsproces, waarbij alle partijen – gemeenten, jeugdzorgorganisaties, samenwerkingspartners en niet in de laatste plaats cliënten – moesten leren om te gaan met de nieuwe situatie.

Lees meer
 
 
 
 

JIM in pleegzorg en gezinshuizen

Binnen Juzt wordt in toenemende mate gewerkt met de JIM-aanpak. Voor alle jeugdigen die bij Juzt in zorg zijn, dus ook voor kinderen die in pleeggezinnen, gezinshuizen of groepen wonen. Pleeg- en gezinshuiskinderen hebben vaste, dagelijkse opvoeders. Deze bieden hen persoonlijke steun, sturing en stimulans en borgen zo veel mogelijk de continuïteit en stabiliteit. Maar het vertrouwen bij het kind is vaak wankel als gevolg van de ervaring dat opvoeders even snel weer kunnen verdwijnen als ze gekomen zijn.

Lees meer
 
 
 
 

Mark en JIM

Mark is een jongen van 15 jaar oud. Mark heeft zich nooit op zijn plek gevoeld binnen het pleeggezin waar hij woonde. Omdat Mark heel graag terug bij zijn moeder wilde gaan wonen is besloten om terug naar huis toe te gaan werken.

 

Lees meer
 
 
 
 

Afscheid Erna Spijkers

Na twaalf en een half jaar heb ik mijn werkzaamheden bij Juzt beëindigd. Ik kijk terug op een tijd waarin ik veel heb geleerd, mooie mensen heb ontmoet en ontzettend veel respect heb gekregen voor pleegouders.
Respect voor de onvoorwaardelijke liefde waarmee jullie kinderen een thuis bieden en ze ondersteunen in hun ontwikkeling. Het was een voorrecht om jullie te mogen begeleiden, opleiden en kinderen bij jullie te matchen. Dank jullie wel voor de gastvrijheid en de fijne samenwerking.
Ik maak de overstap naar Sterk Huis in Goirle, wel bij pleegzorg want daar ligt nog steeds mijn hart. Ik wens jullie het allerbeste en misschien tot ziens.

Erna Spijkers

 
 
 
 

Doneer je sporthek

Pleegzorg Nederland start een nieuwe campagne om pleegouders te werven: ‘Doneer je sporthek’. Twee spandoeken die opgehangen kunnen worden aan de hekken van sportverenigingen moeten zorgen voor aandacht voor pleegzorg en helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

 

Lees meer
 
 
 
 

Interview Pleegouderraad

Iedere editie van de Nieuwsbrief zal een lid van de Pleegouderraad geïnterviewd worden om de leden meer in de picture te zetten. Deze keer is het de beurt aan Jet Nijsen. Jet is sinds 3 jaar lid van de Pleegouderraad. Ze is getrouwd met Yuri en is 38 jaar. Ze wonen in Fijnaart en zorgen voor 2 broertjes, 6 en 7 jaar oud.

 

Lees meer
 
 
 
 

Leestip

'Laat maar komen' is de titel van een boek geschreven door crisispleegouders Kim Postma en René Wokke van Spirit. Met respect voor de kinderen en hun soms moeizame achtergrond, af en toe geestig en zonder vals sentiment hebben Kim Postma en René Wokke hun ervaringen met crisisopvang van pubers opgeschreven. Ruim tien jaar lang stelden zij hun woonschip Hendrik Jan in Amsterdam open voor pubers die om wat voor reden dan ook een tijd rust en veiligheid nodig hadden. Nooit langer dan zes maanden en soms slechts een week of drie verbleven hun pleegkinderen aan boord. Het zijn vaak levensbepalende ervaringen voor de jongeren, zoals ze zelf vertellen in dit boek. 

Het boek wordt in de Week van de Pleegzorg gelanceerd.

De verkoopprijs wordt €15,-.

 
 
 
 

Pleegzorg café

In de Week van de Pleegzorg nodigen we alle pleegouders in de gemeente Roosendaal uit voor een ontmoeting in het ‘Pleegzorg café’.
Wethouder René van Ginderen zal de eerste bijeenkomst feestelijk openen.
Niemand begrijpt zo goed als een andere pleegouder wat er speelt in een pleeggezin. De gesprekken tussen pleegouders zijn waardevol, inspirerend en helpend; pleegouders vinden herkenning en steun bij elkaar. Daarom organiseren we in samenwerking met gemeente Roosendaal een pleegzorgbijeenkomst onder de naam Pleegzorg café.

 
 
 
 

Familiedag in Duinrell

Alle pleeggezinnen en gezinshuizen zijn dit weekend welkom voor een hele leuke dag in Attractiepark Duinrell.

Lees meer
 
 
 
 

Efteling zet deur open voor Juzt

Blij verrast ontvingen we 750 kaarten voor de pleeggezinnen en gezinshuizen van de Efteling.
Op vrijdag 12 oktober om 19.00 uur opent de Efteling haar deuren voor alle pleeggezinnen die kaartjes hebben ontvangen.
Het wordt een sprookjesachtige avond!

 
 
 
 

Shire klust op Laanzicht

Afgelopen 5 oktober hebben 30 medewerkers van Shire zich ingezet voor Juzt door bij de locatie Laanzicht te klussen.

 

Lees meer
 
 
 
 

Expositie pleegzorg in Steenbergen

Supergewone mensen gezocht! Dat is de naam van de expositie van Juzt welke door wethouder Koos Krook in het gemeentehuis te Steenbergen is geopend. Met deze expositie wordt aandacht gevraagd voor het pleegouderschap.

Lees meer
 
 
 
 

Agenda

Juzt geeft interessante thema-avonden waar je je voor kunt opgeven.
Reageer snel, want voor sommige avonden is het aantal deelnemers beperkt.
Ook de nieuwe data voor de informatieavonden staan in de agenda.

Lees meer