Juzt Nieuwsbrief - Nieuwsbrief Pleegzorg en Gezinshuizen december 2018  
Email header
Pleegzorg en Gezinshuizen
 
 

Feestdagen in de gezinshuizen en pleeggezinnen

Feestdagen kunnen voor pleegkinderen en kinderen in gezinshuizen dagen zijn die spanningen met zich meebrengen. Feestdagen zijn ook dagen die je graag doorbrengt met mensen van wie je houdt. Hoe fijn is het dan als het (pleeg)kind deze dagen met de (pleeg)ouders door kan brengen! Het is bij veel pleegouders en gezinshuisouders de wens om de biologische ouders te betrekken bij de feestdagen. Soms lukt dit niet om verschillende redenen. Eén van onze pleegzorgbegeleiders heeft een verhaal geschreven met daarin veel zinnige tips.

Lees meer
 
 
 
 

Kinderen van pleegouders

Een pleegkind in je gezin, heeft ook invloed op de eigen kinderen in het gezin. De eigen kinderen zijn heel belangrijk voor het slagen van een plaatsing. Het komt regelmatig voor dat ze ook zorgtaken verrichten. Het is onvermijdelijk dat door de plaatsing van een pleegkind de positie van eigen kinderen binnen het gezin verandert. Het is duidelijk dat zij nog te weinig aandacht krijgen in de voorbereiding, begeleiding en nazorg vanuit pleegzorg. Deze doelgroep is bij Juzt in beeld door middel van de ontmoetingsavonden die er georganiseerd worden.

Lees meer
 
 
 
 

Pleegbroer of pleegzus leuk of lastig..?

Ontmoetingsavond voor eigen kinderen in een pleeggezin
Kletsen over veranderingen in je gezin wanneer er een pleegkind bij jullie woont. Je ouders hebben gekozen voor pleegzorg, maar wat betekent dit voor jou?
Vind je het leuk om hier met andere jongeren over te praten en ben jij tussen de 12 en 25 jaar?
Kom dan op maandag 4 februari 2019 naar Juzt.

Lees meer
 
 
 
 

Terugblik Week van de Pleegzorg

Dit jaar was de Week van de Pleegzorg van woensdag 31 oktober tot en met woensdag 7 november. Zoals ieder jaar zat de week bomvol met leuke activiteiten om pleegzorg te promoten én om de vele pleegouders en gezinshuisouders te bedanken.
Een overzicht:

  • Een geweldige actie van Duinrell, waar pleeggezinnen en gezinshuizen met een fijne korting naar Duinrell konden.
  • Optisport en Laco stelden hun zwembaden ter beschikking voor alle pleeggezinnen en gezinshuizen.
  • Gast aan tafel: in diverse gemeenten ging de wethouder op bezoek bij een pleeggezin.
Lees meer
 
 
 
 

Efteling bedankt!

Soms komen sprookjes gewoon uit, zoals vrijdag 12 oktober jl. Ruim 500 Efteling medewerkers waren deze avond vrijwillig aanwezig om de kinderen een onvergetelijke en volledig verzorgde avond te bezorgen inclusief gratis eten en drinken. Het was zo bijzonder om alle kinderen te zien genieten.
Hartelijk dank Efteling en medewerkers om dit sprookje uit te laten komen!

 
 
 
 

Werving pleegouders op middelbare scholen

Woensdagavond 21 november was het zover: als pleegmoeder van Espoir Gatumba (havo 5), mocht ik samen met Mieke Jorissen van Juzt een presentatie over pleegzorg verzorgen op het Onze Lieve Vrouwen Lyceum. Als voorprogramma op de thema avond van de ouderraad hebben we ons best gedaan om nog meer mensen uit te leggen wat pleegzorg is. Mijn verhaal over het "hoe en waarom" werd met enthousiasme onthaald.

Lees meer
 
 
 
 

Gezinshuisouders gezocht

Op de locatie Laanzicht te Teteringen komt een gezinshuis vrij.

Soms kan een kind om welke reden dan ook, niet thuis wonen. Juzt zoekt dan een pleeggezin, zodat het kind zoveel mogelijk in gezinsverband kan opgroeien. Als een pleeggezin niet haalbaar is, is een gezinshuis een optie. In een gezinshuis wonen jongeren die professionele begeleiding nodig hebben omdat hun problematiek complex is. Een gezinshuis biedt plek voor vier kinderen.
De gezinshuisouder is een professional en in dienst van Juzt. De partner hoeft dat niet te zijn. Ervaring met pubers is een pré.

Lees meer
 
 
 
 

Leestip

Er is een boek gepubliceerd waar onder andere een pleeggezin van Juzt geportretteerd wordt. Het boek heet "Goed Volk" en vertelt de verhalen van de Helden van Breda. Op 22 september jl. nam Klaas Dijkhoff het 1e exemplaar in ontvangst. Het boek is via Juzt te bestellen voor de speciale prijs van €18,50.
Stuur een mailtje naar redactiepleegzorg@juzt.nl en wij zorgen ervoor dat het boek jullie kant op komt.

Lees meer
 
 
 
 

Ellen van de Pleegouderraad aan het woord

Iedere editie van de Nieuwsbrief wordt een lid van de Pleegouderraad geïnterviewd. Deze keer is het de beurt aan Ellen van den Broek. Ellen is sinds 3,5 jaar lid van de Pleegouderraad. Ze woont samen met Bram en ze hebben 2 kinderen. Ellen is 43 jaar. Ze wonen in Breda en zorgen één dag per maand voor een meisje.

Lees meer
 
 
 
 

Afscheid Fred Schouwenaars van de Pleegouderraad

Tijdens de vorige vergadering van de Pleegouderraad maakte Fred Schouwenaars bekend dat hij stopt met het lidmaatschap van de POR.
We bedanken Fred voor zijn enthousiasme en inzet.

 
 
 
 

Tijdschrift BIJ ONS stopt

Vandaag is de laatste, dubbeldikke, BIJ ONS verschenen. Het thema is: pleeggezin online. Deze uitgave wordt je online aangeboden. Je kunt het magazine lezen (en delen!) via de link:
http://magazine.mobiel-pleegzorg.nl/bij-ons-5-en-6-2018

 
 
 
 

Medewerkers van Shire klussen op Laanzicht

Shire is een wereldwijd opererend biotechnologisch bedrijf dat zich richt op het verlenen van diensten aan mensen die lijden aan zeldzame ziekten en zeer specifieke aandoeningen. Eén maal per jaar zet het personeel zich in onder de noemer “Global day of Service”. Dit jaar heeft Shire Nederland gekozen voor de stichting “Het vergeten kind”. Deze stichting koppelde Shire aan Juzt. Er is veel gerealiseerd die dag op de locatie Laanzicht.

Lees meer
 
 
 
 

Agenda

Juzt geeft interessante thema-avonden waar je je voor kunt opgeven. Deze zijn te vinden op de website van Juzt
Ook de nieuwe data voor de informatieavonden staan in de agenda.

Lees meer
 
 
 
 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Namens het team van Pleegzorg en Gezinshuizen wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een hartverwarmend nieuwjaar!

 
 

Object reference not set to an instance of an object.