Juzt Nieuwsbrief - Nieuwsbrief april 2019 Pleegzorg en Gezinshuizen  
Email header
Pleegzorg en gezinshuizen
 
 

Goed voorbereid op vakantie

Heerlijk, de dagen zijn weer langer en de zomervakantie kruipt langzaam dichterbij. Misschien gaan jullie dit jaar op vakantie. Met een pleegkind is het wel belangrijk dat je alle benodigde papieren bij hebt. Daarom hieronder een aantal zaken waar je zeker op voorbereid moet zijn.

Lees meer
 
 
 
 

Zomerkampen 2019

Voor sommige kinderen is het fijn om in de zomervakantie er een weekje tussenuit te gaan. Is jouw pleegkind er aan toe om alleen op zomerkamp te gaan?
Wij hebben meerdere zomerkampen voor je op een rijtje gezet zodat je zelf een overzicht hebt en rustig kunt kijken of er iets bij zit voor jouw pleegkind. We wensen je een zonnige zomer!
Klik hier voor het overzicht: zomerkamp 2019.

 
 
 
 

Werkwijze Eén Loket

Het uitgangspunt van Eén Loket is dat het voor pleegouders duidelijk is welke kosten zij kunnen declareren die niet uit de pleegvergoeding betaald hoeven te worden. Dit formulier vind je op de website onder het hoofdstuk Eén Loket: https://www.juzt.nl/regelingen-formulieren/ 

 

 
 
 
 

Leuke Dingen Dag 2019

Heb jij je al opgegeven voor de Leuke Dingen Dag voor zondag 23 juni in Etten-Leur?  
De LeukeDingenDag wordt dit jaar weer georganiseerd voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, die in een pleeggezin of gezinshuis wonen. De kinderen en hun pleeg- /gezinshuisouders kunnen gedurende de dag kosteloos deelnemen aan de workshops en alle activiteiten.

Lees meer
 
 
 
 

Project PEL voor jongeren in Frankrijk

Project ErvaringsLeren is een project waarbij de jongere tijdelijk in een Frans gastgezin woont, leert en werkt. Deze gastgezinnen wonen op het platteland in verschillende regio’s in Frankrijk. De jongere neemt letterlijk afstand van de problemen om onder andere tot andere inzichten te komen. De trajecten zijn bedoeld als interventie om bv. een uithuisplaatsing te voorkomen of om een vastgelopen hulpverleningstraject weer vlot te trekken. Doordat het een kleinschalig project is kunnen er trajecten op maat worden bedacht.
Er zijn op dit moment enkele plaatsen vrij in Frankrijk voor jongeren.

Lees meer
 
 
 
 

Ontmoetingsavond op 13 mei voor eigen kinderen

Ontmoetingsavond voor eigen kinderen in een pleeggezin.
Pleegbroer of pleegzus leuk of lastig...?

Lees meer
 
 
 
 

Natuurlijk zorg ik voor mijn halfzusje

Het voelde voor mijn halfzusje meer als ‘thuiskomen' dan uit huis geplaatst worden”.
Tessa legt uit samen met haar broers en zussen onderdeel te zijn van een groot gezin. Een gezin zonder ouders, waarin broers en zussen elkaar steunen: wij doen het niet alleen, maar samen.

Lees meer
 
 
 
 

Ingrid van de Pleegouderraad aan het woord

Iedere editie van de Nieuwsbrief wordt een lid van de Pleegouderraad geïnterviewd, om de leden meer in de picture te zetten. Deze keer is het de beurt aan Ingrid Hoffman.

Lees meer
 
 
 
 

Wat is LOPOR?

De vereniging LOPOR (Landelijk Overleg PleegOuderRaden) behartigt landelijk de belangen van pleegouderraden en de pleeggezinnen die zij vertegenwoordigen. De LOPOR is gesprekspartner van de Rijksoverheid en landelijk opererende organisaties die zich met pleegzorg bezighouden, waaronder de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Jeugdzorg Nederland.

Lees meer
 
 
 
 

Gezocht: speelgezin voor Roos (12)

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die af en toe op bezoek wil gaan bij Roos. Roos is 12 jaar en woont op een gesloten leefgroep in de buurt van Breda. Zij heeft veel meegemaakt in haar leven en daardoor zijn er nu veel zorgen over haar ontwikkeling. Het zou leuk zijn als iemand bij haar op bezoek gaat en activiteiten met haar onderneemt.

Lees meer
 
 
 
 

Leestip: Weet ik veel

Mirjam Oldenhave, auteur van de Mees Kees-serie, geeft in 'Weet ik veel' een inkijkje in de wereld van het pleegmoederschap. Ze is pleegmoeder van de negenjarige Esi, die oorspronkelijk uit Ghana komt.

Lees meer
 
 
 
 

Leestip: Laat maar komen

Af en toe geestig en zonder vals sentiment hebben Kim Postma en René Wokke hun ervaringen met crisisopvang van pubers in dit boek opgeschreven. Ruim tien jaar lang stelden zij hun woonschip Hendrik Jan in Amsterdam voor hen open.

Lees meer
 
 
 
 

Agenda

Juzt geeft interessante thema-avonden waar je je voor kunt opgeven. Deze zijn te vinden op de website van Juzt.
Ook de nieuwe data voor de informatieavonden staan in de agenda.
Voor kennissen, familieleden, vrienden, buren die interesse hebben om pleegouder te worden, mag je verwijzen naar een informatieavond die we maandelijks in de regio geven.
Geïnteresseerden voor een informatieavond pleegzorg kunnen zich aanmelden via https://www.juzt.nl/actueel/agenda/.

Lees meer
 
 
 
 

Week van de Pleegzorg 2019

Week van de Pleegzorg 2019
Woensdag 30 oktober t/m woensdag 6 november
Voor de vijfde keer wordt deze actieweek georganiseerd door Pleegzorg Nederland en alle pleegzorgorganisatie. Deze week staat in het teken van het werven van nieuwe pleegouders, samenwerken met gemeenten en de binding en relatie met bestaande pleegouders. Tijdens deze week worden er regionaal en landelijk verschillende activiteiten georganiseerd.