Week van de Pleegzorg 2017

30-okt-2017

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen.

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een greep uit de activiteiten van Juzt:

 • Actie Gratis zwemmen bij binnenzwembaden van optisport.
  Pleeggezinnen mogen tijdens de week van de Pleegzorg gratis recreatief zwemmen bij een zwembad van Optisport. Via een uitnodiging kon je vouchers bij Juzt bestellen. Met veel dank aan Optisport!
 • Basisscholen in Breda stellen hun schoolhek beschikbaar om hier een spandoek op te hangen om zo nog meer pleegouders te werven.
 • woensdag 1 november om 12.30 uur onthult wethouder P. van Lunteren in Breda bij Basisschool Jacinta, Viveslaan 3, het eerste spandoek.
 • Informatieavond Pleegzorg
  Woensdag 1 november van 20.00 tot 22.00 uur
  Gemeentehuis, Park 1 te Made
 • Op de koffie bij een pleeggezin
  Wethouders en beleidsmakers jeugdzaken in de gemeenten waar Juzt werkzaam is, worden uitgenodigd bij een pleeggezin in hun gemeente op bezoek te gaan voor een kopje koffie en zo nader kennis te maken met pleegzorg in de praktijk.
 • Donderdag 2 november 12.00 uur
  Leerlab pleegzorg – Oosterhout
  Tijdens het leerlab in het gemeentehuis van Oosterhout kunnen afgevaardigden vanuit de gemeente en professionals meer horen over pleegzorg vanuit de verschillende perspectieven. Voor wie is pleegzorg bedoeld? Hoe komt een kind in een pleeggezin terecht? Wat is de taak van een pleegouder? En nog veel meer.
 • Zaterdag 4 november van 13.30 tot 16.30 uur
 • Manifestatie Pleegzorg
  Gemeente Breda vraagt op de Grote Markt in Breda aandacht voor de Week van de Pleegzorg. Dit doen zij door activiteiten op de Grote Markt in Breda te organiseren.
  Vrijwilligers, ambtenaren, professionals, pleegouders en media werken mee aan deze manifestatie. 
 • Maandag 6 november Netwerkpleegouders ontmoeten netwerkpleegouders – Breda
 • Zorgen voor het kind van een bekende. Dat heet 'netwerkpleegzorg’. Ook als netwerkpleegouder kun je voor allerlei onverwachte situaties komen te staan. Netwerkpleegouders die daarover eens met andere netwerkpleegouders over willen praten zijn van harte welkom op deze avond.
 • Reizende expositie pleegzorg
  Op 8 november opent de Rucphense wethouder jeugdzaken de reizende expositie over pleegzorg. De expositie bestaat uit 12 grote foto’s van kinderen tussen de 0 en 18 jaar, die nieuwe pleegouders zoeken voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.
  De opening is voor alle pleeggezinnen in gemeente Rucphen.
  De expositie is te bezichtigen op de stadhuizen/gemeentekantoren van:
  Rucphen: gemeentehuis, Binnentuin 1, van 8 november tot 9 januari 2018
  Made: gemeentehuis Park 1, van 3 oktober tot 9 november
  Wijk en Aalburg: Zorgplein Maaswaarden (locatie Wijkestein) van 9 november tot 7 december