Nieuwe bestuurders Juzt

30-okt-2017

Ik word in sterke mate gedreven door verhalen van jongeren. Tijdens mijn ruim zeven jaar bij Lumens in Eindhoven heb ik mogen kennismaken met jongeren die vanuit een schier onmogelijke start juist een prachtig mens zijn geworden. Bij Dynamo Jeugdwerk (onderdeel van Lumens) heb ik mezelf altijd verwonderd over wat jongeren daarvoor moesten meemaken. En heb van daaruit een diep respect voor deze jongeren opgebouwd. Het is juist die verwondering die ik koester en waar ik altijd naar op zoek ben.

Ik heb me altijd afgevraagd en zal mezelf dat altijd blijven afvragen wat de rol van zorg en hulpverleners is in deze reis naar zelfstandigheid van nog teveel jongeren. Om jullie een inkijkje geven in hoe ik denk: ik ben van nature zeer kritisch op het handelen van juist de organisatie waar ik leiding aan mag geven. Dat kritisch zijn is niet om af te rekenen, maar juist om de te blijven verbeteren. Ik ben er van overtuigd dat we de gezamenlijk opgave hebben om ten alle tijden de zorg die ons is toevertrouwd steeds succesvoller en beter te maken. En hoe succesvoller wij onze cliënten kunnen ondersteunen, hoe verstandiger wij omgaan met de maatschappelijke middelen waaruit dit betaald wordt.

De komende weken zal ik zelf een reis maken, een reis om Juzt te leren kennen, te zien, te horen en te schouwen. Ik verwacht hiervan veel te kunnen leren om daarna met elkaar aan onze opdracht te kunnen werken. De reizende trein die Juzt heet gaat ondertussen gewoon verder en staat dus niet stil. Mijn kompas is dat we vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid het juiste moeten doen om de jongeren die wij mogen ondersteunen perspectief te bieden. Perspectief vanuit het talent wat in iedere jongere huist.

Jullie zullen mij leren kennen als iemand die zijn blik op de buitenwereld heeft.  Ook hier weer om steeds te kunnen begrijpen wat die buitenwereld van ons vind, waar we trots op kunnen zijn en waar we kunnen verbeteren.