Wil jij op zomerkamp?

20-feb-2018

Vind jij het leuk om mee te gaan op kamp? Andere (pleeg)jongeren te ontmoeten, veel activiteiten te ondernemen en een hoop lol te maken?
Er zijn twee leuke zomerkampen namelijk Stichting JiP en Stichting Neverland. De stichting JiP (jongeren in pleeggezinnen) organiseert ook in 2018 weer een zomerkamp voor jongeren.

JiP: het zomerkamp wordt gehouden van zondag 5 augustus  tot en met vrijdag 10 augustus 2018. Dit zomerkamp is voor (pleeg)kinderen in de leeftijd van 12 jaar t/m 16 jaar. De kosten voor deze week bedragen € 180,-  De kampweek wordt gehouden in het dorpje de Moer nabij de Drunese duinen in Noord-Brabant. Het kamp staat in het teken van workshops, zwemmen, sport, spel, disco, inspanning en ontspanning,  gezelligheid en ga zo maar door. Het zomerkamp heeft een maximum van 40 jongeren.
Behalve genoemde activiteiten  is er ruimte om met lotgenoten verhalen en ervaringen te delen. Je ontmoet andere pleegkinderen en je ontdekt dat er veel meer van deze jongeren dezelfde dingen meemaken. De leiding bestaat uit een groot aantal vrijwilligers die werkzaam zijn binnen pleegzorg, studerend zijn in deze richting, affiniteit hebben met de doelgroep of zelf pleegouder zijn. Heb je zin om mee te gaan? Meld je snel aan!
Dit kan door het aanmeldformulier van de website stichtingjip.nl te downloaden,  in te vullen, te (laten) ondertekenen en op te sturen.
Heb je nog vragen? Bel Koen Melis 06-40739639, of mail naar koenmelis@ziggo.nl.

Neverland: het land van Peter Pan, een droomwereld waar kinderen kind mogen zijn en hun zorgen van alledag kunnen vergeten. Met deze gedachte organiseert Stichting Neverland al vele jaren vakantiekampen voor kinderen die van thuis uit niet op vakantie kunnen. De doelgroep betreft kinderen uit gezinnen voor wie het bestaan niet makkelijk is en die zich een vakantie niet kunnen veroorloven.
Het kamp zal dit jaar gehouden worden van zondag 5 augustus tot en met zaterdag 11 augustus. Net zoals de afgelopen jaren zullen we op kamp gaan naar de accommodatie Land van Kleef. Deze locatie ligt in Loon op Zand en grenst aan de Loonse en Drunense duinen in Noord Brabant. Het kamp is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Alle kinderen die voor of na de zomervakantie in groep 3 t/m 8 zitten, kunnen mee.  Lees meer