Nieuwe mogelijkheid voor pleegouders: e-learning!

20-feb-2018

Augeo en Kinderpostzegels hebben het initiatief genomen om een online pleegouderacademie op te zetten met e-learning voor pleegouders. De online pleegouderacademie wil beantwoorden aan de groeiende vraag naar gerichte en kwalitatief goede onlinescholing voor pleegouders die vaak maar weinig tijd hebben om in hun eigen deskundigheidsbevordering te investeren. Juzt biedt pleegouders de mogelijkheid om deze onlinecursussen te volgen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Hechting en het gedrag van mijn pleegkind
  • Contact met ouders

Elke cursus begint met een hoofdmenu dat bestaat uit verschillende interessante thema's of praktische casussen. Hier kun je een aantal keuzes maken. Daarna doorloop je enkele pagina's met informatie, videoverhalen van experts, pleegouders, ouders, pleegkinderen en vragen en opdrachten. Sommige pagina's bevatten pdf-documenten die je kunt bekijken en links naar interessante websites. Elke cursus kan van a tot z doorlopen worden in twee tot vier uur, afhankelijk van het aantal documenten dat je bestudeert. Een pleegouder kan er ook voor kiezen om alleen die casussen en/of thema's te volgen die voor hem of haar interessant zijn.

Ben je benieuwd of wil je meer informatie, kijk dan op
https://www.augeo.nl/nl-nl/lidmaatschappen/overig/pleegzorg/pleegouderacademie
Heb je interesse om zo’n onlinecursus te volgen, dan kun je dit kenbaar maken aan je pleegzorgbegeleider en het met hem of haar bespreken.
Voor meer informatie: m.kruis@juzt.nl  of 06-29081987