Een camera in je huis

22-mei-2018

KRO/NCRV’s Kruispunt TV wilde in het kader van Moederdag een “feelgood” programma maken met in de hoofdrol een pleegmoeder met haar pleegkind.
Of wij interesse hadden. Dat hadden we wel! Best spannend, een cameraman en een journaliste de hele dag over de vloer.

Dus het huis moest schoon en bloemen werden gekocht. Klokslag 10 uur stonden ze voor de deur.
Je hebt dan het gevoel dat je huis overgenomen wordt, wat overigens helemaal niet erg is. Het klikte direct en voelde meteen vertrouwd. Eerst werd Espoir geïnterviewd en dus gingen wij het huis uit.  Wel handig als de 2 honden ook even weg zijn in verband met onvoorspelbaar blaffen. Toch moest ik wel even nadenken omdat ik er dan niet bij ben, en geen controle heb over wat er gezegd en gevraagd wordt. Van te voren had ik wel gecheckt wat voor documentaires Kruispunt nog meer heeft laten maken en dat waren allemaal integere en respectvolle programma’s.  Bovendien staat Espoir stevig in zijn schoenen en laat zich geen woorden in de mond leggen.

Overigens zie je helemaal niet dat het huis spic en span is en de cameraman vond mijn bloemen alleen maar in de weg staan.
Vervolgens een lunch met camera op je neus en een interview met mij. Espoir kan goed dansen, dus zijn we ook naar de dansschool “Scene of Dance” gegaan waar Espior zijn kunsten heeft vertoont. Een wandeling buiten met de honden met alweer de camera achter je aan en toen was de dag voorbij.

Het was een intense ervaring en er is een mooie documentaire uit voort gekomen.
Wij vonden het een hele spannende dag!

Pleegmoeder Ingrid Hoffman