Pleegzorg tips

15-jun-2017

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen
Op 3 mei jl. is de Verbeteragenda Pleegzorg van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen verschenen. Met de verbeteragenda laat de NVP de stem van pleegouders horen bij beleidsmakers en organisaties. 

https://www.denvp.nl/pleegzorgland/nvp-meldacties/verbeteragenda-pleegzorg

Kennisnetwerk Pleegzorg
Het Kennisnetwerk Pleegzorg is een informatiepunt voor pleegouders, professionals, onderzoekers en beleidsmakers. Het bestaat uit een online dossier op de site van het Nederlands Jeugdinstituut (www.nji.nl/pleegzorg) en een interactief platform op Kennisnet Jeugd (https://kennisnetjeugd.nl/werkgroep/47-kennisnetwerk-pleegzorg).

Het Kennisnetwerk Pleegzorg is in opdracht van Stichting Kinderpostzegels Nederland ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut.

Dossier Pleegzorg
In het dossier staat informatie over onderzoek naar belangrijke thema’s in de pleegzorg, zoals matching, begeleiding, het opvoedingsbesluit, breakdown voorkomen, samenwerking met ouders en zorg voor 18-plussers. Deze kennis is vertaald naar aanbevelingen voor professionals in praktische factsheets. Ook vindt u in het dossier informatie over beleid en antwoorden op veel gestelde juridische vragen.

Interactief platform
Het platform is bedoeld om kennis en ervaring uit de praktijk uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de pleegzorg.

'Je mag er zijn' Kledingmagazijn
Het is woensdag morgen. Met in mijn zak een lijstje met wat ik nodig heb, ga ik op weg….

Heerlijk even rondsnuffelen in het kleding magazijn. Elke keer verbaas ik me erover hoeveel er te krijgen is. Fietsen, wagens, puzzels, speelgoed en natuurlijk kleding heel veel kleding.
Wat een organisatie en wat een donateurs. Bijzonder om te merken dat zoveel mensen pleegzorg een warm hart toedragen.

Na het afwerken van mijn lijstje ga ik even koffie drinken in de koffie corner. Fijn om de bijzondere pleegzorg verhalen te horen. Leuk om te ervaren dat iedereen geniet van het onderlinge contact.

Gezellig als jij ook komt! Elke woensdagmorgen 9.00-11.30  (m.u.v. de schoolvakanties regio midden)
Broekgraaf 4
4286 LW Almkerk
www.jemagerzijn.nl
Liesbeth 0183-500345