Pleegzorg 02-jun-2017

Met je pleegkind op vakantie

Sta je daar allemaal op het vliegveld en haalt de douane jullie eruit om alle papieren eens extra te controleren. Hoe fijn is het als alles dan in orde is en jullie lekker van je vakantie kunnen gaan genieten. Met een pleegkind op vakantie naar het buitenland vraagt net even wat meer voorbereiding. Een overzicht van wat je nodig hebt

 

 

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Vakantie pleeggezinnen gezocht!

Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur! Wordt het een kampeervakantie in eigen land of misschien vliegen naar een zonnige bestemming? Of blijf je dit jaar thuis?

Pleegzorg zoekt enthousiaste pleeggezinnen die in de zomervakantie  minimaal twee weken aaneengesloten een kind een fijne plek kunnen bieden.

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Komen jullie ook naar de LeukeDingenDag?

Zondag 25 juni 2017 van 11.00 tot 16.00 uur te Etten-Leur

De locatie is: Voetbalvereniging Unitas '30
Concordialaan210
4871 ZD  Etten-Leur

De LeukeDingenDag is voor  alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar die om welke reden dan ook niet meer (volledig) thuis wonen, samen met hun (pleeg)ouders  of begeleiders!

 

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Hij noemt mijn moeder ook mama

Een pleegkind erbij

Je bent jong en je wilt wat! En daarom vonden wij het zo tof dat op 22 mei 2017 twaalf eigen kinderen van pleegouders bij elkaar gekomen zijn om ervaringen uit te wisselen over het feit dat hun gezin een pleeggezin is. Deze jongeren willen namelijk ook gehoord worden.

 

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Pleegouderraad

Op 8 maart heeft de Pleegouderraad via twee van haar leden, te weten Joost Kruizinga en Frans Louwen kennis gemaakt met de wethouder van Breda, Patrick van Lunteren.

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Wanted: Alleenstaande pleegouders!

Mijn naam is Jacinthe Rhioui en sinds 1 jaar ben ik met veel plezier en liefde weekendpleegouder van een jongen van 11 jaar. Een jongen die al echt een belangrijk onderdeel in mijn leven is en waar ik, naast de dagelijkse bezigheden, ook samen veel op pad ben. Als alleenstaande pleegouder heb je niet altijd iemand binnen handbereik om ervaringen mee te delen, zoals een partner.

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Vijfentwintig jaar lief en leed

Dat vraagt om een feestje. Zes pleeggezinnen startte 25 jaar geleden met de STAP cursus. Wat zij toen nog niet wisten is dat ze ook vrienden voor het leven zouden worden. Al 25 jaar ontmoeten ze elkaar zeer regelmatig en ze gaan zelf jaarlijks met zijn allen op vakantie. Tijd voor een feestje dus. Het werd een prachtige reünie. Lees het artikel deel 1 en deel 2

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Bijzonder nest

In 2012 ontmoette ik Marcel, Corien en hun twee kinderen. Via de verkering van hun dochter waren zij (sociaal) netwerkpleegouders geworden van Michiel en ik was toegewezen als pleegzorg begeleider. Ik herinner me de dag dat ik voor het eerst bij hen binnenstapte nog goed.

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Eva stelt zich voor

Mijn naam is Eva, ik studeer pedagogiek en loop sinds februari stage bij Juzt pleegzorg. Tot juli 2018 zal ik werkzaam zijn bij Juzt.

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Pleegzorg tips

Hieronder staan de tips en weetjes voor pleegouders

Lees meer
Pleegzorg 15-jun-2017

Agenda

Voor kennissen, familieleden, vrienden, buren die interesse hebben om pleegouder te worden mag je verwijzen naar een informatieavond die we maandelijks in de regio geven.

Geïnteresseerden voor een informatieavond pleegzorg kunnen zich aanmelden via pleegzorg@juzt.n

Lees meer