Terugblik ontmoetingsavond voor eigen kinderen

04-jul-2019

Op maandagavond 13 mei heeft de derde bijeenkomst voor eigen kinderen van pleegouders (en gezinshuisouders) plaatsgevonden. Hier waren jongeren aanwezig tussen de 12 en 25 jaar. Tijdens deze avond zijn vooral ervaringen met elkaar gedeeld. Er kwam naar voren dat het hebben van een pleegzusje of -broertje heel leuk is, maar soms ook lastig kan zijn. Bijvoorbeeld de aandacht delen van je ouders en moeite hebben met het begrijpen van het gedrag van het pleegkind. Maar daarbij ook het krijgen van een nieuw(e) broer(tje) of zus(je), waar je veel steun en plezier uit ervaart.

Tijdens deze avond hebben de jongeren samen met twee pleegzorgbegeleiders met elkaar kunnen praten en elkaar tips kunnen geven over hoe zij omgaan met bepaalde situaties. Ook vertelden de jongeren dat ze nu merkten dat ze niet de enige zijn en het fijn vonden om met anderen te praten die hetzelfde meemaken.

Het komende jaar zullen er meerdere avonden voor eigen kinderen worden georganiseerd. Ben jij 12 jaar of ouder en zou je hier graag bij willen zijn? Je bent zeer welkom om te komen, dus meld je aan!

De nieuwe data en tijden zullen in de volgende nieuwsbrief bekend worden gemaakt.