Tijdschrift BIJ ONS stopt

14-dec-2018

Vandaag is de laatste, dubbeldikke, BIJ ONS verschenen. Het thema is: pleeggezin online. Deze uitgave wordt je online aangeboden. Je kunt het magazine lezen (en delen!) via de link:
http://magazine.mobiel-pleegzorg.nl/bij-ons-5-en-6-2018
Het afscheid van een pleegkind dat jarenlang onder je vleugels opgroeide, kan veel pijn doen. Het kind is gegroeid, heeft zich ontwikkeld en zich ontpopt tot een mooie vlinder. Je bent aan het kind gehecht geraakt en je kunt elkaar eigenlijk niet missen. Die pijn voelt de redactie van BIJ ONS en WAT?! Zij gaan stoppen, omdat er geen geld meer is voor de pleegzorgtijdschriften. Zij zien dit als een breakdown: een ongewild afgebroken plaatsing.

Vakblad voor pleeggezinnen en gezinshuizen
BIJ ONS is het enige onafhankelijke tijdschrift voor en door pleeggezinnen en gezinshuizen. Lezers vertellen ons dat het tijdschrift hen helpt in het pleegouderschap en dat zij zich herkennen in de ervaringsverhalen. Het is niet altijd gemakkelijk om te zorgen voor het kind van een ander. Daar kunnen ze een vakblad goed bij gebruiken.
Jongerenparticipatie
De WAT?! is een schoolvoorbeeld van jongerenparticipatie. Het tijdschrift gaat over ervaringen en wordt gemaakt door pleegkinderen en kinderen van pleegouders. Iedereen heeft er de mond vol van: “Geef jongeren in pleegzorg een stem!” Dan kan de stem van deze jongeren toch niet worden afgenomen?

De redactie van BIJ ONS en WAT?! bedankt lezers en iedereen met wie ze hebben samengewerkt voor het vertrouwen in de afgelopen 45 jaar. De redactie blijft werken aan een doorstart. De website, Facebookpagina en kennisbank blijven bestaan. Wil je reageren op dit magazine? Stuur een e-mail naar de redactie: redactie@bijonspleegzorg.nl

Veel leesplezier!
www.bijonspleegzorg.nl