Ingrid van de Pleegouderraad aan het woord

17-apr-2019

Iedere editie van de Nieuwsbrief wordt een lid van de Pleegouderraad geïnterviewd, om de leden meer in de picture te zetten. Deze keer is het de beurt aan Ingrid Hoffman.
Ingrid is sinds 1,5 jaar lid van de Pleegouderraad. Ze is getrouwd met Ed en is 55 jaar. Ze wonen in Breda en hebben 4 kinderen, waarvan 1 pleegkind.

Waarom ben je pleegouder geworden?
Voordat we zelf kinderen kregen hadden mijn man en ik het er al eens over gehad, om in een later stadium van ons leven een kind een echte kans te geven. Jaren later, toen onze kinderen op de middelbare school zaten, kwam er een oproep via mail van de school (het Onze Lieve Vrouwe Lyceum). Er werd een pleeggezin gezocht voor een kind in de 1e klas van het OLV. Ik denk dat die mail bij ons op het juiste moment kwam.

Hoe verliep het na de stapcursus?
Aangezien onze plaatsing onder netwerk valt, is een staptraining niet van toepassing. We hebben wel genoeg begeleiding gekregen en konden altijd bij onze pleegzorgbegeleider en de voogd terecht. Hij kwam bij ons toen hij 13 jaar oud was. Nu is ons pleegkind 18 en woont nog een half jaar bij ons. Dan gaat hij studeren en dus op kamers wonen.

Nu even over de Pleegouderraad, want daar willen we meer van weten.
Hoe ben je bij de POR terecht gekomen?
Ik werkte destijds vrijwillig bij Juzt op de afdeling werving en mijn collega opperde dat de POR misschien wel iets voor mij zou zijn. Ik heb me aangemeld en probeer nu, onder andere, de zichtbaarheid van de POR te vergroten.

Wat wil de POR bereiken?
We willen een stem zijn naar Juzt. Inmiddels is er een besloten facebookgroep en ik roep iedere pleegouder/gezinshuisouder van Juzt op om zich hierbij aan te sluiten. Het is voor de POR een mogelijkheid om feedback te krijgen. Hier kunnen we wat mee naar Juzt toe. We lossen geen geschillen op, we willen zaken die spelen bespreekbaar te maken. Onderstaand de link naar de Facebookgroep:
https://www.facebook.com/groups/PleegouderraadJuzt/
De POR heeft een ook een e-mail adres, en iedereen kan daar gebruik van maken: pleegouderraad@juzt.nl
Bij deze wil ik pleegouders ook oproepen om daar gebruik van te maken.

Noem eens iets waar je trots op bent wat de POR bereikt heeft?
We stoppen nu veel tijd in het updaten van de POR, dat vinden we erg belangrijk. Ook de Facebookgroep is een goed middel om de zichtbaarheid te vergroten.

Is er genoeg interactie tussen de pleegouders en de POR?
Die interactie moet meer op gang komen. Binnenkort vergaderen we weer en is dit zeker onderwerp van gesprek.

Wat zou er wat jou betreft nog meer op de agenda van de POR moeten staan?
Ik heb daar best ideeën over, maar wat zeker zo belangrijk is, is het luisteren naar pleegouders/gezinshuisouders. Daar is de POR tenslotte voor. Dus de zichtbaarheid van de POR is wat mij betreft nu belangrijk.

Dank je wel Ingrid! Volgende keer interviewen we weer een ander lid van de POR!