Terugblik succesvolle matchingsavond

04-dec-2019

Op 30 oktober kwamen 22 pleegouders af op de avond die Juzt pleegzorg organiseerde rondom matching. Deze avond is georganiseerd om “wachtende” pleegouders meer te betrekken bij het matchingsproces.
Aanwezig tijdens de avond waren Mirjam Voeten, pleegzorgwerker en Ellen Dubbeld, matcher.
Ellen vertelde hoe het matchingsproces over het algemeen in z’n werk gaat; welke stappen er doorlopen worden en welke criteria we hanteren om ervoor te zorgen dat een matching een kans van slagen heeft.

We hebben extra aandacht besteed aan de vraag vanuit de gezinshuizen waarvoor we regelmatig weekend-vakantie gezinnen nodig hebben. Gezinshuisouders zijn in dienst van Juzt en hebben daardoor ook recht op eenmaal per maand een vrij weekend en vakantiedagen. De gezinshuiskinderen worden dan meestal opgevangen door mensen uit hun eigen familie of gaan naar een logeeropvang. Toch vinden we dat ook gezinshuiskinderen er veel baat bij zouden kunnen hebben om opgevangen te worden in een fijn weekendvakantiegezin.

Welk kind past in welk gezin 
Na bovenstaande uitleg hebben de aanwezige pleegouders de geanonimiseerde profielen van kinderen kunnen inzien waar we op dit moment een gezin voor zoeken. We hadden een boekje gemaakt waarin de verschillende beschrijvingen van deze kinderen stonden. De pleegouders konden op die manier kijken of er kinderen waren die mogelijk in hun gezin zouden passen. En wat bleek, er zijn verschillende positieve reacties uit gekomen. Nu kunnen we samen verder naar gaan kijken of er een daadwerkelijke matching mogelijk is. We hopen dat dit leidt tot geschikte en fijne plekken voor een aantal kinderen op de wachtlijst. Inmiddels zijn we met 3 kinderen aan het kennismaken in een gezin.
Van de aanwezige pleegouders kregen we positieve reacties over de avond. Zij gaven aan dat ze het prettig vonden om meer zicht te hebben op de kinderen waarvoor een gezin gezocht wordt. Dit geeft een gevoel van betrokkenheid. Sommige pleegouders begrepen waarom ze de laatste tijd niet benaderd zijn, er stond namelijk geen enkel kind op de wachtlijst wat bij hen past.