Landelijke week van de pleegzorg 2019

04-dec-2019

Gedurende die week waren er overal in het land activiteiten voor pleeggezinnen, bijeenkomsten van pleegoudernetwerken en was er op veel plaatsen aandacht voor pleegzorg. In de media was bijvoorbeeld veel te lezen en te zien over pleegzorg: in NRC stond een verhaal over het tekort aan pleeggezinnen, in Trouw vertelden pleegouders Ellen en Moon over de mooie dingen die pleegzorg je brengt, bij Beau vertelde pleegmoeder Nel van 74 over het pleegouderschap en Omroep West zond de documentaire Hijltje uit.
Bedankkaart
Ieder pleeggezin kreeg eind oktober een bedankkaart thuisgestuurd van Stichting Kinderpostzegels, Pleegzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen. Pleegouders zijn onmisbaar om kinderen die niet meer thuis kunnen wonen een fijn en veilig thuis te bieden. Heb je via de logoloop-app ook het filmpje bekeken dat bij de kaart hoort? Je kunt het filmpje ook hier bekijken.
En bij deze nogmaals: pleegouders, bedankt voor je liefdevolle inzet!

Naast de media-aandacht waren er overal in het land activiteiten voor pleegouders en pleeggezinnen. Hieronder vind je een overzicht van een deel van de activiteiten. We blikken graag met je terug op deze mooie week in West Brabant!

NAC - Go Ahead Eagles
vrijdag 1 november  om 20:00 uur. Een heel vak vol in het NAC stadion met 300 (pleeg)kinderen, pleegouders en begeleiders. Zij hebben een bijzonder avondje NAC mee mogen maken. Voor de wedstrijd kreeg iedereen nog een lekker patatje. Een groot succes! Hartelijk dank NAC en sponsor Welkom Energie voor deze prachtige avond!

Matchingsavond
Op woensdag 30 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur is er een matching bijeenkomst geweest. Zie het verslag hiervan in de nieuwsbrief.

Zwemmen
Tijdens de week van de Pleegzorg boden alle binnenzwembaden van Laco en Optisport in heel Nederland een dagje vrij zwemmen aan voor het hele gezin. Ook hier is weer veel gebruik van gemaakt

Verwen bonnen
Het gaat om een aantal super de luxe voetverzorging en korte gezichtsbehandelingen, die leerlingen van Curio Vitalis College in Breda gaan uitvoeren in het voorjaar van 2020. Totaal ongeveer 30 reacties.

Pleegzorg Café
Donderdag 31 oktober in het oude Raadhuis te Roosendaal. 
Het thema van deze bijeenkomst: Gedeeld opvoederschap. Doel was om te verbinden en samen ervaringen te delen. Alle pleeggezinnen en gezinshuizen van Juzt, SDW en WSP in gemeente Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Moerdijk waren uitgenodigd. De opkomst was groot en de gesprekken goed. Zeker voor herhaling vatbaar, dus hou de actuele agenda op de site in de gaten.

Pleegzorg in bibliotheek
De bibliotheken van Breda Noord en Zuid hebben hun ruimte in de maand november ter beschikking gesteld voor een expositie over pleegzorg. De expositie bestond uit prachtige foto's van kinderen in alle leeftijden. Tijdens de inloopspreekuren voor mensen die meer over pleegzorg wilden weten. Ervaren pleegouders vertelden graag over hun ervaring met pleegzorg. Wethouder Marianne de Bie, gemeente Breda is bij het inloopspreekuur langs geweest. Met Marianne is gesproken over het werven van nieuwe pleegouders en het ondersteunen van pleeggezinnen.