Gezin gezocht voor Dennis, 7 jaar

04-dec-2019

Dennis heeft een behoorlijke ontwikkelingsachterstand op alle leefgebieden. Hij is belast met forse hechting en traumaproblematiek en heeft een laag IQ. Dennis heeft in zijn nog jonge leven op veel te veel verschillende plekken gewoond. Eerst bij oma, toen een tijdje bij een moeder en kind traject, toen weer even bij oma, daarna in meerdere pleeggezinnen (4 a 5). Van daaruit is hij lange tijd bij instelling Maashorst verbleven met een korte onderbreking (2 weken) waarin geprobeerd is om Dennis weer in een pleeggezin te plaatsen. Sinds een jaar woont hij nu in een gezinshuis.

Dennis functioneert op sociaal emotioneel niveau van een baby/dreumes. Hij heeft veel moeite om zichzelf te reguleren. Hij kan bij veranderingen of wanneer hij zijn zin niet krijgt gillen, schelden, schoppen en slaan. Dennis heeft veel baat bij één op één aandacht, een vaste structuur en duidelijke maar ook sensitieve opvoeders. Hij zit op een school die gespecialiseerd is in leerlingen met expliciete gedrags- en/of psychiatrische problemen, die didactisch gezien functioneren op het niveau van moeilijk lerende kinderen.
Ondanks de forse problematiek die Dennis laat zien, zien we dat hij het erg goed doet in een één op één setting. Hij is lief en behulpzaam en kan genieten van de aandacht die hij dan krijgt. Dennis is een leuk en lief mannetje om te zien en heeft iets aandoenlijks.

Dennis verblijft in een gezinshuis. We zoeken voor een weekend  per vier weken) en af en toe in de vakanties een pleeggezin omdat we zien dat hij eigenlijk te jong is om in het logeerhuis te verblijven. Hij kan moeilijk aansluiting vinden en mag niet meedoen met de oudere kinderen wat hem erg frustreert.

Dennis speelt graag met duplo en knutselen vindt hij ook leuk. Hij heeft wel moeite met zich zelf vermaken, maar buiten spelen en mee helpen vindt hij heel fijn.

Voor Dennis zoeken we een gezin in de buurt van Breda en omstreken, maar als weekendpleegouders bereid zijn te rijden mag het ook verder weg. Een rustige omgeving. Een plek waar hij veel buiten kan zijn doet hem goed.
Liefst geen andere kinderen.

Ziet u mogelijkheden voor plaatsing van Dennis in uw gezin voor een weekend in de vier weken, neemt u dan contact op met Ellen Dubbeld (ellen.dubbeld@juzt.nl of 06-11179651). Zij gaat dan samen met u, en uw begeleider kijken of er sprake is van een goede match. Netwerkgezinnen dienen eerst de stap-training te volgen voordat zij in aanmerking komen voor een bijplaatsing.

Nb: i.v.m. privacy is een andere naam en foto gebruikt.