Sint in AMV de Glind

06-dec-2018

Op diverse locaties in ons land vangt Juzt alleenstaande minderjarige vreemdelingen op. Velen zijn jarenlang onderweg geweest voor ze hier een rustig plekje hebben gevonden waar ze zich thuis mogen voelen en waar ze zich voorbereiden op hun volwassen leven in de maatschappij straks. 

In het AMV worden deze jongeren begeleid bij praktische zaken zoals school, naar de huisarts of tandarts gaan, een bijbaantje vinden, leren fietsen, uitleg over de OV-chipkaart etc. Er zijn ook veel dingen die ze individueel of als groep zelf organiseren, zoals gezamenlijk koken, afwassen en de boodschappen doen.  

Hoewel deze jongeren veel hebben meegemaakt en de landen van herkomst telkens verschillen, is er rust en ruimte om jezelf te zijn met  respect voor elkaars achtergrond. Door gezamenlijke activiteiten te doen, vindt er vaak een mooie uitwisseling plaats. Gisteren maakten ze tijdens Pakjesavond in het kader daarvan kennis met een stukje van de Nederlandse cultuur. 

Natuurlijk werden ook de jeugdigen op onze andere locaties niet vergeten. Dankzij verschillende inzamelingsacties (van o.a. Nationaal Fonds Kinderhulp en lokale initiatieven op scholen) werd overal op gepaste wijze een gezellige pakjesavond gevierd.