Reactie Raad van Bestuur - gevonden drugs

17-mrt-2018

Wij balen stevig. Vandaag staat het in de krant. Een pand van Juzt is een drugspand. En dat doet wat met ons. Met de medewerkers van Juzt en met onze jongeren die we begeleiden.

Het is ons geloof dat jongeren een veilige omgeving verdienen om op te groeien. Soms lukt dat niet in de eigen omgeving en helpen wij jongeren om een leven op te bouwen. Het is ook ons geloof dat een veilige omgeving een zo normaal mogelijk omgeving is.

Een omgeving, een huis, in een buurt. Want ook, of juist, jongeren die niet hun eigen thuisomgeving kunnen opgroeien, verdienen het om op een eigen plek in een omgeving op te groeien die gewoon is.

We begeleiden jongeren daarbij. We faciliteren die woonomgeving, we helpen ze om zelfstandig in het leven te kunnen staan. Op school, vrienden en hopelijk straks een eigen huis en een baan. Met medewerkers die in deze jongeren geloven.

Helaas is er bij een van de jongeren die wij begeleiden een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Dit vinden wij vreselijk en we gaan er alles aan doen om precies te weten hoe dit komt, wat we kunnen en moeten doen om dit te voorkomen. Met het geloof dat jongeren het verdienen om in omgeving op te groeien waar ze vrienden kunnen maken, waar ze kunnen leven, waar ze kunnen groeien.

Dit gaat niet altijd vanzelf. We doen dit liefst samen. Samen met gemeentes, politie, school, met familie en met buurtgenoten. Want dat verdienen deze jongeren. Dit betekent ook samen alert blijven op de gevaren die onze samenleving nu eenmaal kent. We mogen met elkaar niet accepteren dat jongeren met drugs en criminaliteit in aanraking komen. Deze week is weer gebleken hoe moeilijk dat is.

Raad van Bestuur Juzt

Jos van Nunen
Esther Overweter