Nieuwe website 4@llwonen

08-jul-2019

Afgelopen week is de nieuwe website van 4@ll wonen live gegaan. De website biedt informatie over de unieke samenwerking tussen GGZWNB, Juzt en woonstichting Alwel binnen een wooncomplex te Roosendaal en mogelijkheid tot aanmelding als bewoner. 

4@ll is dertien jaar geleden opgericht en er wonen maximaal 30 jongeren tegelijkertijd. Zij variëren qua leeftijd tussen de 18 en 25 jaar. Het is een mix van jongeren die wat steun nodig hebben en jongeren die al helemaal op eigen benen staan. Zij kunnen van elkaars kwaliteiten en ervaringen leren. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer en berging. Er is een gezamenlijke groepsruimte en kantoor in het complex. 

De jongeren die steun nodig hebben bij de laatste stap naar zelfstandig wonen, kunnen beroep doen op een persoonlijk begeleider van GGZ WNB of van Juzt. Jongeren die geen ondersteuning van een hulpverlener nodig hebben, kunnen er ook zelfstandig wonen. Zij hebben dan een eigen appartement en gaan hun eigen gang, maar zijn ook betrokken bij de andere bewoners in het gebouw. Iedereen mag er twee jaar blijven wonen en ondertussen wachttijd/inschrijftijd opbouwen voor een sociale huurwoning. 

Op de site zijn verhalen te lezen van jongeren die hier wonen. De één heeft nog wat extra ondersteuning nodig, de ander kan al goed op eigen benen staan, en samen helpen ze elkaar verder. In die zin is 4@ll dus méér dan gewoon wonen.

Kijk op www.4allwonen.nl voor meer informatie.