Juzt stopt met aanbieden PEL Frankrijk

08-jan-2020

Tot voor kort bood Juzt het Project Ervarings Leren Buitenland aan in Frankrijk. Op verschillende locaties in o.a. de Vogezen, Dordogne, Morvan en Limousin leren jongeren met vallen en opstaan om weer grip op hun leven te krijgen. Ver weg van hun vertrouwde omgeving en de invloedssfeer van hun sociale netwerk, draaien ze in geselecteerde Franse gastgezinnen mee in bijvoorbeeld het boerenleven terwijl hardnekkige patronen doorbroken worden.

Hoewel het Project Ervarings Leren (PEL) in de bijna 14 jaar veel positieve impact maakte, bleek het afgelopen jaar dat het onvoldoende rendabel was voor Juzt. Daarom is besloten dat Juzt deze unieke vorm van hulpverlening niet meer gaat aanbieden. Dit betekent echter niet dat PEL Frankrijk op zal houden te bestaan. Via een andere aanbieder, te weten Praktijk Kobalt, blijft het mogelijk om PEL trajecten voor jongeren in te zetten. Bob Knipscheer en Marcel Lourens, de drijvende krachten achter PEL Buitenland, zullen daar de interventie voortzetten.

Juzt spreekt haar dank uit naar de betrokkenheid en inzet van alle Franse gastgezinnen, vrijwilligers en hulpverleners die PEL de afgelopen 14 jaar tot een succes hebben gemaakt. Wij wensen Praktijk Kobalt veel succes met de continuering van dit “grensverleggende” product.