Jos van Nunen en Esther Overweter nieuwe raad van bestuur Juzt

13-sep-2017

De raad van toezicht van Juzt heeft Jos van Nunen en Esther Overweter, per respectievelijk 15 oktober 2017 en 1 december 2017, benoemd tot voorzitter en lid van de raad van bestuur van Juzt. De raad van toezicht is verheugd goede opvolgers gevonden te hebben voor interim bestuurder Wouter Groot, die na een jaar op 1 november 2017 Juzt verlaat.

Jos van Nunen was tot 1 september voorzitter van de raad van bestuur van Lumens in Eindhoven, Lumens is actief in het sociale domein, de kerntaken zijn gericht op het stimuleren van passie en talenten voor mensen die het lastig vinden om mee te doen in de samenleving. Esther Overweter is nu voorzitter raad van bestuur van Forensisch Behandelcentrum Teylingereind, een justitiƫle jeugdinrichting in Sassenheim. De raad van toezicht is verheugd goede opvolgers gevonden te hebben voor interim bestuurder Wouter Groot, die na een jaar op 1 november 2017 Juzt verlaat. Wouter Groot heeft als interim bestuurder een grote bijdrage geleverd aan de kanteling van Juzt en invulling gegeven aan de strategische koers. De raad van toezicht wil bij deze Wouter Groot bedanken voor zijn gewaardeerde en waardevolle bijdrage gedurende het afgelopen jaar.

De raad van toezicht was nadrukkelijk op zoek naar een tweehoofdige raad van bestuur waarvan de leden complementair aan elkaar zijn, met deze benoemingen zijn zij overtuigd van een goede invulling. Jos van Nunen heeft een bedrijfskundige achtergrond en ervaring in het sociale domein, Esther Overweter heeft een ruime ervaring in de jeugdhulpverlening. Voorafgaand aan haar bestuurdersrol bij Forensisch Behandelcentrum Teylingereind, was zij werkzaam bij Spirit! Jeugd&Opvoedhulp in Amsterdam.

De raad van toezicht van Juzt kijkt uit naar de samenwerking met Jos van Nunen en Esther Overweter. Met hun veelzijdige werkervaring en inhoudelijke kennis gaan zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Juzt en de zorg voor jeugdigen en gezinnen.