Joggen voor Juzt Pleegzorg tijdens de Bredase Singelloop

01-okt-2019

Medewerkers van Juzt lopen op 6 oktober tijdens de Bredase Singelloop mee met de Familieloop om aandacht te vragen voor het tekort aan pleeggezinnen. Het zoeken naar pleegouders vraagt voortdurende aandacht, zeker nu er een onbalans dreigt te ontstaan en we te weinig pleeggezinnen hebben waar de kinderen terecht kunnen.

Een fijne jeugd is niet vanzelfsprekend
Elk kind verdient een veilige en fijne jeugd, maar soms gebeuren er dingen in een gezin waardoor het ouders (tijdelijk) niet meer lukt om hun kind zelf op te voeden. Dan zijn er  pleegouders nodig die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden.

Pleegouderschap
Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner of met gezin en senioren, opa’s en oma’s, kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder. Een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

Voorlichting
Maandelijks worden er informatieavonden gegeven over pleegzorg. Hoe is het om pleegouder te zijn? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Deze en meer vragen worden beantwoord door pleegouders en medewerkers van Juzt. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatieavond via www.juzt.nl/agenda.