Je zomervakantie op de Vliethoeve...

20-aug-2019

Stel, je bent een jongere en tijdens deze zomer ben je niet met vakantie geweest, maar verbleef je op een van onze JeugdzorgPlus locaties. Hoe zag je zomer er dan uit?

Programma
Op de Vliethoeve werd de zomervakantie opgedeeld in een vakantieprogramma en een educatief programma, elk van drie weken. Daarbij ondernamen de jeugdzorgwerkers verschillende leuke en interessante activiteiten met de jongeren.

Vakantieprogramma
“Bij het organiseren van activiteiten houden we altijd rekening met de spanningsboog van jongeren en letten we erop dat er voldoende afwisseling is,” leggen ze uit. “Daarnaast zorgen we dat ze ook buiten kunnen zijn en de activiteit zoveel mogelijk aansluit bij de interesses van de jongeren die op dat moment op de groep zitten.”

“Er was honkbal, bootcamp, mountainbiken, uitstapjes naar de Reptielen Zoo en toen het zo warm was gingen we naar het strand. Er waren activiteiten op het terrein van de Vliethoeve zelf, maar we gingen zeker ook wel met de jongeren van het terrein af.”

Dit laatste in combinatie met actief bezig zijn vinden de jongeren het leukst. Zo zijn ze gaan waterskiën, naar een aquapark geweest en naar Neeltje Jans. Stil zitten vinden ze het minst leuk, tenzij ze een goede film kunnen kijken.  Musea bezoek is ook niet favoriet, maar hoort er ook bij in het kader van educatie.

Educatieprogramma
Tijdens de educatieve weken werden er bedrijfsbezoeken gedaan en excursies georganiseerd. Ze gingen naar o.a het bevrijdingsmuseum, natuurgebied Oranjezon, hebben een sollicitatietraining gevolgd en er is veel gekookt en gesport op de Vliethoeve zelf.

Terug naar school
Vanaf deze week gaat het reguliere schoolprogramma weer van start. "Voor de jongeren is altijd weer wennen om in de klas te zitten, maar wat dat betreft zijn ze net als elke tiener die na de vakantie weer begint. "