Gratis activiteiten in de Week van de Pleegzorg

14-okt-2019

Van 30 oktober t/m 6 november wordt voor de 5e keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. In het kader hiervan worden er allerlei activiteiten aangeboden. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven. Daarnaast worden pleegouders en pleegkinderen in het zonnetje gezet. 

 


Avondje NAC

Tijdens de Week van de Pleegzorg kunnen pleeggezinnen en gezinshuizen gratis naar de voetbalwedstrijd NAC - Go Ahead Eagles. Dit is op 1 november 2019 om 20:00 uur in het NAC stadion te Breda.

Meer informatie

Matchingsavond

Op woensdag 30 oktober van 19:30 uur tot 21:00 uur organiseren we in Breda een matchingsavond. Iedereen die bij ons is ingeschreven als pleegouder is welkom. Ben je pleegouder, maar heb je nog geen plaatsing? Hebben jullie al een pleegkind en is er ruimte voor een bijplaatsing? Of heb je vragen over matching? Je bent van harte welkom. 


Zwemmen

Dit jaar kun je als pleegouder in de Week van de Pleegzorg samen met jouw (pleeg)kinderen gratis zwemmen in een van de zwembaden van Laco en Optisport.

Het gratis zwemmen geldt voor alle in huis wonende leden van het pleeggezin en kan alleen van 30 oktober tot en met 6 november. Bekijk vooraf de openingstijden van de zwemlocaties.

Meer informatie

Verwenavond

In de Week van de Pleegzorg mogen we een aantal verwenbonnen weggeven. Het gaat om een super de luxe voetverzorging of een korte gezichtsbehandeling, die leerlingen van Curio Vitalis College in Breda gaan uitvoeren in het voorjaar van 2020.


Pleegzorg Café

Als pleegouders en gezinshuisouders elkaar ontmoeten, ontstaat er vaak een bijzonder gesprek. Niemand begrijpt zo goed als een andere pleegouder wat er speelt in een pleeggezin/gezinshuis. De gesprekken zijn waardevol, inspirerend en helpend; men vindt (h)erkenning en steun bij elkaar.

Daarom nodigen wij jullie graag uit voor een derde ontmoeting in het​ 'pleegzorg café' op donderdag 31 oktober tussen 19:30 en 21:30 uur in het oude Raadhuis te Roosendaal. Het thema van deze bijeenkomst is  ‘Gedeeld opvoederschap’. Ons doel is om te verbinden en samen ervaringen delen.

De avond is een mooie gelegenheid om andere pleeggezinnen en gezinshuisouders uit gemeente Roosendaal, Rucphen en Halderberge te ontmoeten én om tips en ideeën uit te wisselen.


Pleegzorg Expositie

De bibliotheken van Breda Noord en Zuid hebben hun muren ter beschikking gesteld voor een expositie over pleegzorg. De expositie bestaat uit prachtige foto's van kinderen in alle leeftijden.

Ook kun je op woensdag 30 oktober tussen 14.00 en 15.30 en zaterdag 9 november tussen 14.00 tot 16.00 uur in gesprek met pleegouders voor het echte verhaal.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe pleegouders, dat is hard nodig. Dus kom naar de bieb en maak vrijblijvend kennis met een pleegouder.


Meer activiteiten

Naast deze activiteiten worden er landelijk nog veel meer acties opgezet.