Filter op:
19-mrt-2020

Zorgaanbieders zetten handtekening voor overname Juzt-onderdeel

De voorbije weken zijn er intensieve gesprekken gevoerd met verschillende zorgaanbieders over het overnemen van onderdelen van Juzt in de jeugdzorgregio West-Brabant Oost. Deze gesprekken hebben geleid tot overeenstemming over de zorgoverdracht naar de volgende zorgaanbieders: 

  • Sterk Huis: hoogcomplexe jeugdzorg (leef- en behandelgroepen), zelfstandigheidstraining, deel van Ortho-PP (samen met GGZ Breburg) en ambulante hulp bij scheiding.
  • Vigere (onderdeel van Landelijk Verbond Gezinshuizen): Pleegzorg en gezinshuizen.
  • GGZ Breburg: Keinder Diagnostiek, Ortho-PP (samen met Sterk Huis) en JIM-aanpak.
  • Stichting Vrouwenopvang Safegroup: Stichting Maatschappelijke Opvang Breda.
  • Jonge Kind Centrum (JoKi-C, net als Zorgbureau De Puzzel onderdeel van Zeesterren beheer): MKD’s, Multidisciplinaire Kinderdagverblijven en specialistische ambulante hulp en therapieën.
Lees meer
Juzt 18-mrt-2020

Pleegzorg en corona: maatregelen op een rij

De coronacrisis raakt iedereen. Maar voor pleeggezinnen, met vaak volle agenda’s, is het extra complex.
Doordat deze situatie onverwacht is ontstaan, zijn er nog veel dingen onduidelijk. Toch proberen we de informatie die nu bekend is voor jullie op een rijtje te zetten.

Lees meer
18-mrt-2020

Afscheidsborrel uitgesteld

Helaas moeten we de Juzt-afscheidsborrel voor medewerkers van Juzt en iedereen die er recent gewerkt heeft uitstellen. De reden is algemeen bekend, namelijk de overheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus: het is verboden om evenementen te organiseren waarbij meer dan 100 mensen bij elkaar komen.

Lees meer
10-mrt-2020

Zorgaanbod de Kangoeroes

…dit zijn volgens ouders enkele passende woorden, als zij denken aan ouder-kind behandelgroep Kangoeroes. Bij de Kangoeroes ligt het accent van de behandeling op het verbeteren van de interactie tussen ouder en kind om zo het hechtingsproces te ondersteunen met als uiteindelijk doel de hechtingsrelaties te herstellen/verbeteren met behulp van o.a. elementen uit de FloorPlay methode en Theraplay methode.

Lees meer
09-mrt-2020

Update coronavirus

Sinds dit weekend is er vanuit het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne) een aanwijzing voor Noord-Brabant in verband met het nieuwe coronavirus. Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten en koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.

Lees meer
03-mrt-2020

Coronavirus

Zoals u ongetwijfeld via de media heeft gehoord, zijn er momenteel met het coronavirus besmette patiënten in Nederland. Een aantal ouders heeft ondertussen de vraag gesteld wat we hiermee binnen Juzt doen, vandaar dit bericht.

Lees meer
Juzt 06-feb-2020

Zorgoverdracht locatie De Driekant

De zorg op Juzt-locatie de Driekant is inmiddels succesvol overgedragen aan de Centrale Zorggroep i.s.m. Stichting Inzet voor Zorg.

Lees meer
Juzt 05-feb-2020

Individuele ouder-kindbehandeling op MKD en thuis

Rik is een jongen van inmiddels 4 jaar oud. Hij heeft deelgenomen aan individuele ouder-kindbehandeling, wat zowel op het MKD als thuis heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag heeft hij hier veel aan gehad.

Lees meer
Juzt 08-jan-2020

Juzt stopt met aanbieden PEL Frankrijk

Tot voor kort bood Juzt het PEL Buitenland aan in Frankrijk. Inmiddels is bekend dat de interventie voortgezet wordt bij Praktijk Kobalt. 

Lees meer
Pleegzorg 20-dec-2019

Nieuwsbrief Pleegzorg en gezinshuizen december 2019

In de nieuwsbrief Pleegzorg en Gezinshuizen leest u over de laatste ontwikkelingen, de Week van de Pleegzorg en wat er zoal te doen is in de kerstvakantie. 

Lees meer
Juzt 04-dec-2019

Winnaars kleurwedstrijd

De winnaars van de Juzt kerstkleurwedstrijd zijn bekend!

Lees meer
Juzt 28-nov-2019

Update Juzt-proces

De regio’s West-Brabant Oost (WBO), West-Brabant West (WBW), het ministerie van VWS en Juzt hebben op 26 november jl. opnieuw gesproken over de toekomst van Juzt. 

Lees meer