Filter op:
Juzt 06-jul-2017

Gemeente Oosterhout bezoekt Juzt Lievenshove

Gisteravond hebben de Oosterhoutse gemeenteraad en enkele ambtenaren een werkbezoek gebracht aan Juzt. Op Lievenshove werden zij bijgepraat over de invulling van de jeugdhulpverlening in Oosterhout en omgeving. Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor jeugdhulp. Met het werkbezoek kregen zij een beter beeld van het werkterrein van Juzt in het algemeen en Lievenshove in het bijzonder.

Lees meer
Juzt 27-jun-2017

Juzt nieuwsbrief juni 2017

In onze nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen en innovaties. Klik hier om deze te bekijken en vergeet u niet in te schrijven om deze voortaan in uw mailbox te ontvangen.

Lees meer
13-jun-2017

Juzt behaalt ISO 9001 certificaat!

Deze week ontving Juzt de mondelingen toezegging van het behalen van het ISO 9001 certificaat. Met dit certificaat toont Juzt aan te voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden aan de specialistische hulpverlening aan kinderen, jongeren, vrouwen en gezinnen.

Lees meer
Juzt 16-mei-2017

Ervaring van ouders met methode ‘Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit in gezinnen’

Onze ervaring met deze methode is heel positief. We hadden er nog nooit van gehoord (behalve dan de analogie met Gandhi), maar we wilden het maar al te graag proberen omdat we in een hopeloze situatie zaten.

Lees meer
Juzt 16-mrt-2017

Ik laat je niet los! Ouders en jongeren samen actief in behandeling

Systeemgericht werken binnen de residentiële jeugdzorg is al een poos in opkomst. Ouders, familie en vrienden van de jongere krijgen daarbij een grotere rol in de behandeling. Toch is systeemgericht werken geen gemakkelijke opgave als een jongere, vaak gedwongen, in een residentiële (gesloten) setting aan zichzelf moet werken.

Lees meer
Juzt 08-feb-2017

Systemisch samenwerken met Juzt

‘Werken met de krachten van jongeren, gezinnen en ruimere systemen’ staat centraal in de transitie van de jeugdzorg. Een goede zaak, maar hoe doe je dat concreet? Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen ouders inlichten over een behandeling en ‘systemisch’ werken met gezinnen en netwerken. Het laatste is effectiever: het zorgt voor meer blijvende resultaten en minder lange klinische opnames. Daarom zetten we daar vanuit Juzt op in.

Lees meer