Filter op:
Juzt 20-aug-2019

Je zomervakantie op de Vliethoeve...

Stel, je bent een jongere en tijdens deze zomer ben je niet met vakantie geweest, maar verbleef je op een van onze JeugdzorgPlus locaties. Hoe zag je zomer er dan uit?

Lees meer
Juzt 22-jul-2019

Interview met Esther Overweter in de Volkskrant

Juzt is de eerste grote jeugdzorgorganisatie die ten onder gaat sinds de jeugdzorg in 2015 is overgeheveld naar de gemeenten. Ligt dat aan de omstandigheden of aan Juzt zelf? ‘Laat onze situatie een wake-upcall zijn’, zegt Esther Overweter in dit artikel in de Volkskrant. 

Lees meer
Juzt 16-jul-2019

Plan gecontroleerde zorgoverdracht Juzt

“We zijn inderdaad bezig met betrokken gemeenten om de mogelijkheden te onderzoeken om onze zorgprogramma’s (voor jeugdigen en vrouwen) en de medewerkers op de juiste/correcte wijze over te dragen aan partijen die de werkzaamheden voor jeugdzorg en vrouwenopvang van ons kunnen overnemen.” Dat zegt Juzt-bestuursvoorzitter Esther Overweter naar aanleiding van berichtgeving, vandaag 16 juli, in BN DeStem en de PZC.

Lees meer
Juzt 11-jul-2019

Juzt ontvangt MEGA Lego-pakket van Hercuton

Bouwbedrijf Hercuton viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Ze organiseerden daarom een leuke publieksactie waarbij Juzt een pakket met reuze Legoblokken heeft gewonnen. 

Lees meer
Juzt 08-jul-2019

Nieuwe website 4@llwonen

Afgelopen week is de nieuwe website van 4@ll wonen live gegaan. De website biedt informatie over de unieke samenwerking tussen GGZWNB, Juzt en woonstichting Alwel binnen een wooncomplex te Roosendaal. 

Lees meer
Pleegzorg 05-jul-2019

Nieuwsbrief juli 2019 Pleegzorg en Gezinshuizen

De nieuwsbrief juli 2019 Pleegzorg en Gezinshuizen leest u hier. Met in deze editie o.a. nieuw leermateriaal voor pleegouders, een lintje voor pleegmoeder Diana, en kledingmagazijn "je mag er zijn".

Lees meer
Juzt 02-jul-2019

Op het Franse platteland bloeien jongeren weer op

Reportage in PZC | Vijf maanden leven en wonen op het Franse platteland. Het heeft iets weg van een vakantie, maar niets is minder waar. Ver van huis proberen kwetsbare jongeren uit Brabant en Zeeland hun leven weer op de rails te krijgen. 

Lees meer
27-jun-2019

Behandelgroep Juzt verhuisd, voldaan aan aanwijzing inspectie

Op 4 juni 2019 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een bezoek gebracht aan Juzt locatie Laanzicht, waar de open behandelgroep Neptunus op dat moment tijdelijk verbleef in het logeerhuis.

Lees meer
21-jun-2019

Artikel Omroep Zeeland | Rust weergekeerd bij gesloten jeugdinstelling Vliethoeve na roerige tijd

Jeugdinstelling De Vliethoeve in Kortgene is na een roerige periode weer een veilige en stabiele omgeving voor medewerkers én jongeren. Dat zegt de directie van de gesloten instelling waar 26 jongeren verblijven. Een reeks aan maatregelen werd ingevoerd, zoals 24-uurs bewaking, maar er werd ook meer vast personeel aangenomen.

Lees meer
20-jun-2019

Uitgelicht | Functie Trajectbegeleider

De makkelijkste functie binnen Juzt? Dat misschien niet, maar wel een erg leuke! Aldus Laura Brooijmans en Leon Spenkelink. Beiden sinds 1 juli 2018 werkzaam als trajectbegeleider.

Lees meer
13-jun-2019

Artikel BN/DeStem | Pleegouders zijn hard nodig in Bergen op Zoom: ‘Het is echt een verrijking’

BERGEN OP ZOOM - Meer pleeggezinnen zijn keihard nodig. Juzt begeleidt er 38 in Bergen op Zoom en wil dat het aantal groeit, om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Voor Melvyn en Karin de Kort is een pleeggezin een verrijking. ,,Binnenkort krijgen we uitbreiding met een derde pleegdochter.”

Lees meer
Pleegzorg 04-jun-2019

Crisisplaatsing

In deze ingezonden brief vertelt Ingrid over een crisis pleegzorgplaatsing tijdens haar bereikbaarheidsdienst op zondagavond. Een moeder van twee kinderen staat op straat, de jongste is pas 6 weken oud. 

Lees meer