Filter op:
17-mei-2019

Jeugdhulp anders organiseren

Samen met jeugdzorgregio’s West-Brabant Oost, West-Brabant West en Zeeland verkennen wij op dit moment de mogelijkheden om de jeugdzorg die Juzt levert op een andere wijze te organiseren.

Lees meer
Juzt 14-mei-2019

Van vechtscheiding naar opvoedpartners

Van vechtscheiding naar opvoedpartners... hoe gaat ouderschapsbemiddeling eigenlijk in z'n werk? En waarom is het belangrijk?

Lees meer
Juzt 07-mei-2019

Lievenshove sluit haar deuren

 

Al enige tijd is bekend dat Juzt van plan is locatie Lievenshove te sluiten. Nu is dat moment aangebroken. De laatste 14 jongeren zijn enkele kilometers verderop ondergebracht in Teteringen of verhuisd naar verschillende JeugdzorgPlus instellingen.

Lees meer
Juzt 30-apr-2019

Zelfstandigheidstraining en toekomstdromen

Over één maand wordt Bob achttien. Vanuit De Driekant in Roosendaal, waar hij woont en zelfstandigheidstraining volgt, is hij momenteel bezig met het uitkiezen van zijn zorgverzekering. Tijdens zijn zelfstandigheidstraining krijgt hij tips & tricks over geldzaken, koken en praktische dingen. Daarbuiten doet hij ervaring op in de detailhandel en is hij zichzelf aan het klaarstomen voor zijn toekomstige eigen onderneming. Hij heeft een toekomstdroom en ook concrete plannen om die te verwezenlijken.

Lees meer
Juzt 24-apr-2019

Nieuwsbrief april 2019 Pleegzorg en gezinshuizen

In de nieuwsbrief april 2019 Pleegzorg en Gezinshuizen leest u de laatste ontwikkelingen en innovaties. Klik hier om deze te bekijken en vergeet u niet in te schrijven om deze voortaan in uw mailbox te ontvangen.

Lees meer
18-apr-2019

Beëindiging PEL Tholen

Juzt biedt het Project ErvarendLeren aan in Tholen. De jongeren zorgen daar samen voor de dieren, de moestuin, ze bakken hun eigen brood en ze werken (samen met onze collega’s) aan hun doelen.

Lees meer
08-apr-2019

Geslaagd afscheidsfeest Lievenshove

Erfgoed Juzt presenteert herinneringsboekje "Lievenshove 74 jaar" tijdens geslaagde reünie op Lievenshove.

Lees meer
01-apr-2019

Vliethoeve jongere weer goed op weg

Het was een warme augustusdag in 2018, toen de 17-jarige Frans Jacobus met zijn spullen op de stoep stond bij De Vliethoeve. Deze Zeeuwse jeugdzorgpluslocatie lijkt van buitenaf een  boerderijcomplex, echter binnen de muren verblijven jongeren vanwege complexe problematiek in gesloten setting. Wennen was het wel voor de Den Boschenaar. Twee weken duurde zijn observatie, volledig in afzondering van de buitenwereld. Daarna begon de behandeling en het sleutelen aan, in eerste instantie, zichzelf. Drie maanden later start Frans Jacobus op zijn leerwerkplaats in een moderne garage in Kortgene. Zo snel kan het gaan dus. In dit artikel doet hij zijn verhaal.

Lees meer
25-mrt-2019

Van pupil naar rolmodel

Als Joyce voor het eerst sinds 30 jaar voet zet in voormalig Jeugddorp Maria Rabboni wordt de locatie, die inmiddels Juzt Laanzicht heet, geplaagd door maartse buien. Tussen de hagelbuien door maakt ze een ronde over het bosrijke terrein, bekijkt ze een oude woning en wijst ze ons op de plek waar vroeger het zwembad heeft gestaan. Bij toeval stuiten we tijdens de wandeling op J. die door weer en wind de dieren verzorgt bij Paard en Meer. Zij werkte er eind jaren zeventig ook en kan zich de oude situatie nog goed voor de geest halen. “Heb je goede herinneringen aan je jeugd hier?” vraagt ze belangstellend.  “Zeker”, bevestigt Joyce, maar uit al haar verhalen blijkt dat dit absoluut ook aan haar eigen kracht en motivatie lag.

Lees meer
11-mrt-2019

Artikel PZC | Vliethoeve helpt jongeren op het rechte pad

Op 8 maart heeft PZC een artikel geplaatst over de Vliethoeve, onze locatie in Kortgene. Samantha de Witte, werkzaam op de Vliethoeve, is hiervoor geïnterviewd. 

Lees meer
01-feb-2019

‘Vergeten’ kinderen op Krabbebossen schitteren in hun eigen film

Van 29 januari tot en met 4 februari is het de week van het 'vergeten kind', met landelijk extra aandacht voor kinderen die opgroeien op jeugdzorglocaties. Het doel is om deze kinderen een stem te geven en minder onzichtbaar te maken in de maatschappij. Acht kinderen die verblijven op Krabbebossen doen mee en schitteren daarom straks in hun eigen film, die komende zondag in première gaat in Pathé Tuschinski te Amsterdam. Ze delen de rode loper met BN-ers als Johnny de Mol en gaan op voor de HVK-Movie Awards. Dat is leuk, spannend en ze hebben er zin in!

Lees meer
Juzt 14-jan-2019

Duimen omhoog voor JIM

Wat is JIM?
Soms kom je het tegen in je werk: een jongere (12-23) met wie het niet goed gaat. Het gaat zelfs zo slecht dat er uithuisplaatsing dreigt. Er speelt al langere tijd een combinatie van problemen, zoals verslavings- of psychiatrische problemen, opvoedingsproblemen of een lichte verstandelijke beperking. Hulpverlening heeft tot nu toe niet mogen baten. 

JIM staat voor ‘Jouw Ingebrachte Mentor’. Bij de start van de hulpverlening wordt de JIM door de jongere zelf gekozen. Dit kan bijvoorbeeld een opa, tante, een bekende van de sportclub of buurvrouw zijn. Deze JIM gaat fungeren als gelijkwaardige samenwerkingspartner van de professionals.

Lees meer