Filter op:
Juzt 16-okt-2018

Nieuwsbrief Pleegzorg en gezinshuizen oktober 2018

In de nieuwsbrief Pleegzorg en gezinshuizen oktober 2018 leest u de laatste ontwikkelingen en innovaties. Klik hier om deze te bekijken en vergeet u niet in te schrijven om deze voortaan in uw mailbox te ontvangen.

 

Lees meer
Juzt 10-okt-2018

Shire zet zich in voor Juzt-locatie Laanzicht

Afgelopen 5 oktober hebben 30 medewerkers van Shire zich ingezet voor Juzt door bij de locatie Laanzicht te klussen.

Lees meer
Juzt 11-sep-2018

(Kleuterhuis) de Krabbebossen bestaat 85 jaar

De Krabbebossen bestaat dit jaar 85 jaar. In het kader hiervan zullen er in september diverse activiteiten worden georganiseerd.

Lees meer
Juzt 06-jun-2018

Nieuwsbrief Pleegzorg juni 2018

In de nieuwsbrief Pleegzorg juni 2018 leest u de laatste ontwikkelingen en innovaties. Klik hier om deze te bekijken en vergeet u niet in te schrijven om deze voortaan in uw mailbox te ontvangen.

 

Lees meer
Juzt 18-apr-2018

Nieuwsbrief Pleegzorg maart 2018

In de nieuwsbrief Pleegzorg maart 2018 leest u de laatste ontwikkelingen en innovaties. Klik hier om deze te bekijken en vergeet u niet in te schrijven om deze voortaan in uw mailbox te ontvangen.

 

Lees meer
Juzt 26-mrt-2018

Steun Kinderhulp

Kinderhulp helpt kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor 1 op de 8 kinderen niet zo vanzelfsprekend. Dat zijn 421.000 kinderen die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

Ook de kinderen die bij Juzt verblijven zijn erg blij met deze hulp. Dank je wel Stichting Kinderhulp!

www.kinderhulp.nl

Lees meer
Juzt 17-mrt-2018

Reactie Raad van Bestuur - gevonden drugs

Wij balen stevig. Vandaag staat het in de krant. Een pand van Juzt is een drugspand. En dat doet wat met ons. Met de medewerkers van Juzt en met onze jongeren die we begeleiden.

 

Lees meer
Juzt 20-dec-2017

SDW, Juzt en GGZ WNB vormen zorgcombinatie voor complexe jeugdhulp

Woensdag 20 december tekenden de bestuurders van SDW, Juzt en GGZ WNB een samenwerkingsovereenkomst voor de zorgcombinatie ‘Samen deskundig’. Deze zorgcombinatie heeft als doel bij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar met een complexe, specialistische hulpvraag direct maatwerk te bieden.

Vanaf 1 januari 2018 is ‘Samen deskundig’ aanbieder voor hoogcomplexe jeugdhulpverlening voor gemeenten in de regio West-Brabant West.

Lees meer
Juzt 17-dec-2017

Innovatie in de jeugdhulp: landelijk onderzoek naar verantwoorde ambulantisering

Uithuisplaatsing willen we waar mogelijk voorkomen. Veerkrachtig opgroeien met vertrouwde mensen om je heen, dat is wat je ieder kind gunt. De afgelopen jaren hebben er verschillende innovaties plaatsgevonden op het gebied van ambulantisering: jongeren thuis behandeling bieden. Bijvoorbeeld in de pleegzorg, kleinschalige woonvormen en intensieve ambulante programma’s. Toch is dit nog onvoldoende. De landelijke cijfers onderbouwen tonen na jaren van daling weer een groei in het aantal uithuisplaatsingen. In 2015 ging dit over 33.000 kinderen en in 2016 over ruim 36.500. Innovatie en onderzoek naar alternatieven is daarom noodzakelijk.

Lees meer
Pleegzorg 31-okt-2017

Bijzonder gewoon

Karel Piethaan, pleegvader uit Breda, heeft een boek samengesteld met daarin vijftien interviews. Hij spreekt met pleegouders over het mooie, moeilijke en bijzondere van het pleegouderschap. Tijdens de week van de pleegzorg komt dit boekje uit.

Lees meer
Juzt 13-sep-2017

Jos van Nunen en Esther Overweter nieuwe raad van bestuur Juzt

De raad van toezicht van Juzt heeft Jos van Nunen en Esther Overweter, per respectievelijk 15 oktober 2017 en 1 december 2017, benoemd tot voorzitter en lid van de raad van bestuur van Juzt. De raad van toezicht is verheugd goede opvolgers gevonden te hebben voor interim bestuurder Wouter Groot, die na een jaar op 1 november 2017 Juzt verlaat.

Lees meer
Juzt 06-jul-2017

Gemeente Oosterhout bezoekt Juzt Lievenshove

Gisteravond hebben de Oosterhoutse gemeenteraad en enkele ambtenaren een werkbezoek gebracht aan Juzt. Op Lievenshove werden zij bijgepraat over de invulling van de jeugdhulpverlening in Oosterhout en omgeving. Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor jeugdhulp. Met het werkbezoek kregen zij een beter beeld van het werkterrein van Juzt in het algemeen en Lievenshove in het bijzonder.

Lees meer