Arbeidsvoorwaarden

Juzt biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, regelingen en opleidingsmogelijkheden voor zijn medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden
Juzt is een jeugdzorgaanbieder en voor de gehele organisatie is de cao Jeugdzorg van toepassing. De cao kenmerkt zich onder andere door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals vakantiegeld van 8% en een dertiende maand van 8,3%, deelname in het pensioenfonds PGGM, 200 uur vakantieverlof bij een fulltime dienstverband. Van dat vakantieverlof kan 56 uur ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Er zijn bovendien gunstige regelingen voor medewerkers, zoals ouderschapsverlof (50% doorbetaald ouderschapsverlof bij kinderen tot 8 jaar).

Collectieve zorgverzekeringen
Medewerkers van Juzt (en hun gezinsleden) kunnen gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Hiervoor heeft Juzt afspraken gemaakt met VGZ en CZ-zorgverzekeringen. Meer informatie over deze collectiviteit is op te vragen bij de afdeling HRM. Bovendien ontvangt de Juzt-medewerker maandelijks 20 euro bruto als tegemoetkoming in de premie van de zorgverzekering. Voor o.a. schadeverzekeringen heeft Juzt afspraken gemaakt met verzekeringsmaatschappij Centraal beheer Achmea, waardoor medewerkers gebruik kunnen maken van kortingen bij het afsluiten van verzekeringen.

Opleidingen

Bij Juzt werken mensen met verschillende (beroeps)opleidingen. We vinden het belangrijk om goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers in dienst te hebben. Daarom investeren we veelvuldig en doorlopend in de deskundigheidbevordering van onze medewerkers en kan elke medewerker drie dagen per jaar deelnemen aan incompany trainingen.

Meer informatie?
Bel de afdeling HRM op 076 - 581 12 11 of mail naar hrm@juzt.nl

 
 
We juzt care