Reizende Bevolking

Kinderen die door het beroep van hun ouders (schippers, kermisexploitanten en circusartiesten) niet altijd thuis kunnen wonen, en hierdoor niet dagelijks het onderwijs kunnen volgen, kunnen terecht in een van de gezinshuizen van Juzt. Gezinshuisouders bieden hen hier een (t)huis in hun eigen gezin.

Juzt heeft gezinshuizen in Weert, Bergen op Zoom en Winkel.

De huizen, waar ze met 6 tot 8 kinderen wonen, zijn gezellig, ruim opgezet en ze voldoen aan de hoge veiligheidseisen die hieraan zijn gesteld. Ieder huis heeft een grote tuin en ligt dicht bij scholen, openbaar vervoer, sportfaciliteiten en recreatiemogelijkheden.

Belangrijke kernwaarden voor onze gezinshuizen zijn:
- persoonlijke aandacht
- flexibel
- goede samenwerking met ouders

15 jaar gezinshuizen RTB
In 2015 bestaan de gezinshuizen voor reizende en trekkende beroepsbevolking 15 jaar. Ter gelegenheid hiervan is een filmpje gemaakt, waarin de dagelijkse praktijk van een gezinshuis goed tot uitdrukking komt. Klik hier door naar het filmpje.

Kennismaken
Wilt u een keer langskomen om kennis te maken met de gezinshuisouders en het huis te bekijken? Dat is natuurlijk geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met Maria van Rosmalen: 076 571 36 51/06 131 958 00 of via mail m.vanrosmalen@juzt.nl.

Kosten
De Gezinshuizen RTB worden conform landelijke wet en regelgeving vanuit het Ministerie van VWS gesubsideerd. Ouders betalen  per kind een inkomensafhankelijke ouderbijdrage.
Ter informatie kunt u hier de plaatsingsvoorwaarden en een voorbeeld van de plaatsingsovereenkomst inzien.

Inschrijven
Om uw kind in te schrijven voor een gezinshuis van Juzt, kunt u dit inschrijfformulier invullen en opsturen naar:

M. van Rosmalen
Maria Rabbonistraat 7
4847 SK Teteringen

Na ontvangst van dit formulier volgt altijd een reactie.

 

Reizende Bevolking

 
 
 
 
We juzt care