Pleegzorgnieuws

Interessant nieuws voor pleegouders en pleegkinderen vind je op deze nieuwspagina.

De Week van de Pleegzorg
08-10-2015

Van zaterdag 10 tot zondag 18 oktober is - voor het eerst in Nederland - de Week van de Pleegzorg. Overal in het land worden in die week activiteiten georganiseerd om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleegouders in het zonnetje te
zetten.

Supergewone Mensen Gezocht

De Week van de Pleegzorg vindt plaats in het kader van de campagne 'Supergewone Mensen Gezocht', waarmee Pleegzorg Nederland onlangs is begonnen. Met die wervingscampagne hoopt de organisatie ten minste 3500 nieuwe pleegouders te vinden. Dat is hoognodig, want sinds 2005 is de vraag naar pleegzorg met bijna 70 procent gestegen. In 2014 woonden liefst 21.880 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd bij pleegouders. De forse groei is niet meer met het huidige aantal pleegouders op te vangen.

Verhalen van pleegouders en pleegkinderen die inmiddels volwassen zijn staan op http://www.supergewonemensengezocht.nl.

Programma Week van de Pleegzorg

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een kleine greep uit de activiteiten van Juzt Pleegzorg:

  • De Week van de Pleegzorg start met een 'Kinderen voor Pleegkinderen-fotoshoot' in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar achttien jongens en meisjes in de leeftijd van 0 tot 18 zich laten fotograferen om anonieme pleegkinderen een gezicht te geven.
  • In veel gemeenten - onder meer in Oosterhout, Geertruidenberg, Steenbergen, Woudrichem, Woensdrecht, Halderberge en Rucphen - gaan wethouders en ambtenaren op de koffie bij een pleeggezin. Op deze manier maken ze kennis met pleegzorg.
  • Pleeggezinnen mogen een keer gratis gaan zwemmen met het hele gezin. Optisport heeft aan Pleegzorg Nederland 4000 toegangskaartjes gedoneerd.
  • Dinsdag 13 oktober is er van 20.00 uur tot 22.00 uur een informatieavond over pleegzorg bij Lievenshove (Juzt),  Bredaseweg 140 te Oosterhout. Heb
    je belangstelling? Meld je aan via pleegzorg@juzt.nl
  • Woensdag 14 oktober cupcakes bakken. Het bedrijf Samsung biedt een workshop cupcakes versieren voor pleegkinderen tussen de vier en acht jaar aan.


 

 

Pleegzorg

 

Juzt News

Meer nieuws
 
 
 
We juzt care