Nieuws

Er gebeurt zoveel binnen Juzt, hierbij een selectie van het nieuws in en over onze organisatie.

 

Een nieuwe locatie zelfstandigheidtraining is geopend!
30-10-2015

Sinds afgelopen juli staat er aan de Erasmusweg 28 in Breda een mooi nieuw pand voor de zelfstandigheidtraining. Het pand is er gekomen in een samenwerking tussen Juzt en WonenBreburg.

Er zijn situaties waarin jongeren (tussen de 16 en 23 jaar), die niet meer thuis, in een pleeggezin of een gezinshuis kunnen of willen wonen, toe zijn aan zelfstandig wonen en werken, maar missen daarvoor nog sociaal-emotionele en praktische vaardigheden. Dan kunnen zij in Breda op deze locatie terecht voor beschermd wonen, woonbegeleiding en dagtraining. De zelfstandigheidtraining biedt deze jongeren nabijheid waar nodig en stapsgewijs begeleiding naar autonomie. Er is hier plaats voor 16 jongeren.

Op donderdag 15 oktober 2015 heeft wethouder Patrick van Lunteren van gemeente Breda deze nieuwe locatie van Juzt geopend. Met het doorknippen van het lint werd een kunstwerk onthuld dat door de jongeren zelf is gemaakt over hun toekomstdromen.

151030_ZT Erasmusweg Opening Pvan Lunteren

Patrick van Lunteren heeft over de 18-/18+ situatie voor deze jongeren een leuke blog geschreven: http://patrickvanlunteren.breda.nl/blogs/2015/10/22/18-18

Dank aan WonenBreburg voor het mede ontwikkelen van deze locatie, en aan wethouder Van Lunteren voor het verrichten van de openingshandeling.

Nieuws

 

Juzt News

Meer nieuws
 
 
 
We juzt care